Egyetértett a főváros által prezentált oltási tervvel a kormány

2021. február 18. – 19:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Konstruktív volt a mai egyeztetés a Miniszterelnökségen, ahol bemutattam a Főváros oltási tervét, amelynek lényege, hogy segítsük a kormány munkáját, hogy gördülékenyebben haladhassunk az oltással, számolt be a találkozóról Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

Örülök, hogy a kormány részéről pozitív fogadtatásban részesült a terv, ha sok minden másban nem is, abban biztosan egyetértünk, hogy minél hamarabb, minél több embert kell vakcinához juttatnunk

– tette hozzá Karácsony.

A kormány és a főváros egyetértett abban, hogy Budapesten legyen 10 plusz oltópont, amelynek felállítását a Fővárosi Önkormányzat vállalja.

A főváros felajánlotta, hogy a kritikus ágazatban dolgozókat (fővárosi cégek esetében) üzemorvossal beoltatják, meg is szervezik.

Miután az oltással kapcsolatos adminisztrációs feladatok, például a telefonálás, rendkívül leterheli a háziorvosokat, a kormány segítséget kért a fővárostól, hogy emberi erőforrással támogassák a munkát.

Mint arról beszámoltunk, eredetileg hatpontos oltási tervet állított össze a fővárosi vezetés, amit Karácsony Gergely mutatott be György István államtitkárnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!