Négymillió extra adag Pfizer-vakcinát oszt szét az Európai Unió

2021. március 10. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió a következő két hétben további négymillió adag Pfizer-vakcinát kap, melyet az unió járványgócpontjainak szánnak

jelentette be szerdán Ursula von der Leyen. A BioNTech–Pfizerrel kötött különmegállapodás alapján ezek a vakcinák az előre lekötött számon felül állnak rendelkezésre, és az uniós tagállamok lakosságarányosan igényelhetnek majd belőlük. A vakcinabeszerzések körüli zavarok miatt sokat kritizált Európai Bizottság szerint a rendeléseket március végéig teljesíti a cég, melynek az európai gyártókapacitások bővítésének köszönhetően áll rendelkezésére az extra oltóanyag. A New England Journal of Medicine tekintélyes orvosi szaklap szerint a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcina igen hatékonyan semlegesíti az eddig felbukkant mutációkat is.

Az Európai Bizottság elnöke a legaggasztóbb járványgócpontok között sorolta fel egyebek között az osztrák Tirol tartományt, a franciaországi Nizza környékét, a Mosel völgyét, az olaszországi Bolzano környékét, Bajoroszág és Szászország német tartományok egyes részeit. Ezekben a térségekben a nagyszámú megfertőződés miatt korlátozni kellett az áruk és az emberek szabad mozgását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!