Megtelt a hatvani kórház is

2021. március 9. – 19:03

frissítve

Megtelt a hatvani kórház is
Fotó: a kórház honlapja

Másolás

Vágólapra másolva

Az Albert Schweitzer Kórház COVID-19 igazolt fertőzött és fertőzésgyanús kapacitásai az elmúlt hét folyamán megteltek – nyilatkozta a heol.hu érdeklődésére az intézmény sajtóreferense, Zelnik Krisztina.

A harmadik hullám során megállapítható, hogy a korábbiaktól eltérően inkább a 40-50 éves korosztályból kezelünk betegeket, akik közül egyre több az intenzív terápiát, illetve lélegeztetést igénylő – közölte a sajtóreferens.

A kórház arra kér mindenkit, hogy a járványügyi intézkedéseket betartva vigyázzanak egymásra.

Hétfőn rémisztőnek nevezte Zacher Gábor toxikológus, hogy komplett családok kerülnek be a covid-osztályokra. Zacher, aki korábban a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette, most pedig a hatvani kórházban dolgozik, a 168 órának arról beszélt, hogy a koronavírus különböző mutációi miatt egyre többen kerülnek kórházba, ezzel párhuzamosan egyre több a fiatal beteg: a hozzájuk érkező betegek harmada a 30-40-es korosztályba tartozik.

Mint arról ma délelőtt beszámoltunk, minden erre kijelölt ágy megtelt koronavírusos betegekkel a Dél-pesti Centrumkórházban.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa azt mondta, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is. „Hallom, hogy az egész országban sajnos egyre több beteg kerül kórházba, egyre több beteg kerül intenzív osztályra és sajnos lélegeztetésre” – fűzte hozzá.

Kitért arra is, eddig ritkának számított, hogy a betegség egy egész családon átvonuljon egyszerre, ma viszont már gyakori, mert az új mutáns vírusvariánsok nagyon könnyen terjednek emberről emberre.

A legfrissebb adatok szerint rekordsokan, nyolcezernél is többen vannak kórházban: 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833-an vannak lélegeztetőgépen. Még sosem volt ennyire magas a koronavírussal kórházban ápoltak száma (8045 volt eddig a legtöbb kórházban ápolt beteg, december 8-án), és lélegeztetőgépre sem kerültek még ennyien a betegség miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!