Atv.hu: Feleannyi iskolában van korlátozás, mint amikor tetőzött a második hullám

2021. március 1. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Március elsején az általános iskolák 16,7 százalékában van érvényben valamilyen járványügyi intézkedés, ezen belül csak 2,6 százalékban érintett a teljes intézmény, válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Atv.hu megkeresésére. „Jelenleg feleannyi intézményben van érvényben részleges vagy teljes tanügyi elrendelés, mint a második hullám tetőzésekor” – írták. Az óvodák nyolc százaléka érintett.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn arról beszélt, hogy világszerte tombol a járvány, a második hullám leszállási szakaszban nem tudott visszatérni a normális értékekre, hanem meredeken nő a vírusvariánsok által okozott megbetegedések száma.

Nem zárhatjuk ki, hogy további intézkedések bevezetésére lesz szükség, így a digitális oktatásra való teljes átállásra, mindennap értékelik az adatokat és az európai tendenciákat. Az iskolák és a plázák ideiglenes bezárását először két napja vetette fel Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír Tv-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!