Koronavírus: 1707-tel nőtt a fertőzöttek száma, 70-en meghaltak

2021. február 14. – 09:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az előző napokhoz képest az új fertőzöttek és a halottak száma is csökkent a koronavírus-helyzetről szóló kormányzati honlapon megjelent legújabb adatok alapján, mely szerint:

  • 1707 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,
  • elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg,
  • 3755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,
  • közülük 312-en vannak lélegeztetőgépen,
  • a gyógyultak száma jelenleg 296 173 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 77 583 főre csökkent.

Magyarországon eddig 387 462 fertőzöttet azonosítottak be, és összesen 13 706 olyan ember halt meg, aki fertőzött volt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken azt mondta: napról napra olyan számokkal találkozunk, ami arról tanúskodik hogy az új fertőzöttek száma enyhén emelkedő tendenciát mutat. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. Amint azt a kormányzati honlap kiemelte az adatok stagnálnak, ez arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni.

Eddig 335 188 fő kapott oltást, közülük 128 195 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdték a bizonyos kockázati krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket (Szputnyik-vakcinával). A csütörtökön érkezett vakcinaszállítmányokkal jövő héten folytatódik az oltás. Háziorvosok beszámolói alapján a szervezés, illetve a vakcinaellátás egyelőre elég hektikus és kaotikus.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!