A Telex kérdései a csütörtöki kormányinfóra

2021. február 11. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva
  • Gulyás miniszter úr egyetért Stumpf Istvánnal abban, amit a Telexnek adott interjúban mondott a kormánybiztos, hogy éppen lecserélődik, vagy bővül Orbán Viktor szoros környezete? Milyen strukturális változtatásokat hajt végre a kormányban a miniszterelnök? Az eddigi kormányzás kritikájaként fogható fel ez a folyamat?
  • Miért nem tárgyalt a kormány az úgynevezett (ma már sokadik hivatalos nevén ismert) Next Generation EU uniós segély- és hitelcsomag Magyarországnak jutó forrásainak felosztásáról az önkormányzatokkal és az önkormányzati szövetségekkel? Mikor tárgyalnak ezekkel a szereplőkkel?
  • A Nemzetközi Oltóközpont azt ígéri, akár már márciusban két hét alatt beoltja azokat, akik pénzért regisztráltak náluk a koronavírus-vakcinára. Rábólintottak-e a hatóságok a Nemzetközi Oltóközpont magánutas oltási tervére? Vizsgálják-e, honnan, milyen vakcinákat próbál meg beszerezni az oltóközpont? Nem tartják-e problémásnak, hogy miközben a hivatalos oltási rend szerint haladnak az oltakozások, addig akik a Nemzetközi Oltóközpontnál fizetnek érte, az ígéret szerint előrébb kerülnek a sorban?
  • Több edző- és fitneszterem, illetve sportszövetség a koronavírus-ügyfélszolgálat állásfoglalására hivatkozik, amiben azt írta az ügyfélszolgálat, hogy a versenyszerűen sportolók meghatározásánál a törvény nem teszi szükségessé a sportorvosi igazolást. Ehhez képest a sporttörvény szerint a versenyszerűen sportolónak versenyengedéllyel kell rendelkeznie, ami csak a sportorvosi igazolással együtt érvényes. Pontosan ki számít versenyszerűen sportolónak, illetve jól értelmezte a sporttörvényt a koronavírus-ügyfélszolgálat? Érvényes a versenyengedély érvényes sportorvosi igazolás nélkül, avagy érvényes sportorvosi igazolás nélkül használhatják-e az edző- és fitnesztermeket a sportolók a korlátozások alatt?
  • Van olyan edzőterem, amelyik azt hirdeti, hogy az edzőterem legális használatához elég a sportegyesületi tagság. Valóban elég valamelyik sportegyesület igazolt sportolójának lenni az edző- és fitnesztermek használatához?
  • Mi a véleménye arról a kormánynak, hogy egyes edző és fitnesztermek a versenyengedélyek kiváltásával azért kerülik meg a korlátozásokat, mert csak így tudják biztosítani azt a minimális bevételi forrást, amely fennmaradásukhoz szükséges?
  • Milyen lépéseket tett eddig a kormány azért, hogy segítse a fitnesz-és edzőtermek üzemeltetőit, tulajdonosait?