Feljelenti a Jobbik Orbán Viktort az oltás menetével kapcsolatos kijelentése miatt

2021. február 10. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik feljelenti Orbán Viktort rémhírterjesztés vádjával, írja a Jobbik közleménye.

A miniszterelnök múlt hét pénteken azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy csak az oltóponton közlik az oltásra regisztráltakkal, hogy milyen vakcinát tudnak nekik adni. „És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – tette hozzá. Az Emmi később cáfolta a miniszterelnök ezen kijelentését, azt mondták, már az értesítéskor tájékoztatást adnak arról, milyen oltóanyag áll rendelkezésre az adott oltóponton.

Erre reagált feljelentésével a Jobbik, a párt azt írta, „a kijelentés nemcsak érzéketlen és pökhendi, de egyben rémhírterjesztés is – ami büntetendő cselekmény”. A közleményben hozzátették, az Emmi cáfolatával Orbán Viktor „kijelentése tehát egyértelműen valótlan, hovatovább alkalmas az emberek dezinformálására, illetve széles körben zavar és nyugtalanság keltésére”.

A párt szerint „Orbán Viktornak tisztában kellett lennie azzal, hogy az állítása valótlan”, ha pedig kiderül, hogy nem tudott az oltási protokollról és „nem állapítható meg a szándékos elkövetés”, akkor „a cselekmény büntetőjogi következményei helyett a politikai következményeit kell viselnie”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!