Gyanús csomag miatt áll a munka az AstraZeneca csomagológyáránál

2021. január 27. – 19:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Részlegesen kiürítették az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár Covid-19 elleni védőoltást gyártó egyik walesi üzemét szerdán, miután gyanús csomagot kaptak. A rendőrség tűzszerészei foglalkoznak az esettel – írta az MTI.

Az incidens az AstraZeneca nagy-britanniai szállítási hálózatának részeként működő, a gyógyszerek kiszerelésével foglalkozó Wockhardt UK-nál történt, amely ampullákba, illetve fecskendőkbe tölti és becsomagolja a vakcinát.

A gyanús csomagról szóló bejelentés után az észak-walesi Wrexhamban működő Wockhardt UK épületéhez a rendőrség tűzszerészei is kivonultak.

Az AstraZeneca az Oxfordi Egyetemmel közösen fejlesztette ki vakcináját, amelyből 100 millió adag leszállításáról állapodott meg az Egyesült Királysággal.

A cég és az Európai Unióval is megállapodott, jelenleg azonban vita folyik közöttük, miután az AstraZeneca csökkentette a szállításait belgiumi gyártóüzemének gyártási problémája miatt. Az EU szerint az AstraZenecának a korábban beígért oltóanyag-mennyiséget kell szállítania, a kialakult hiányt a vakcinagyártó brit üzemeiből is pótolni kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!