Anthony Fauci szerint felszabadító érzés, hogy Donald Trump nélkül végre a tudományról beszélhet

2021. január 22. – 06:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felszabadító érzés, hogy Joe Biden elnöksége alatt végre szabadon beszélhet a koronavírusról és a mögötte álló tudományról, mondta Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványszakértője a CNN szerint.

Fauci azt is mondta, nagyon kényelmetlenül érezte magát, amikor például a hidroxiklorokinról volt szó (amit Donald Trump koronavírus elleni csodaszernek nevezett, majd nem alkalmazott), mert nem volt tudományos alapja.

„Elhihetik, egyáltalán nem kellemes szituáció ellentmondani az elnöknek. Szóval tényleg nem éreztem azt, hogy mondhatok bármit úgy, hogy annak ne legyen valamilyen következménye” – mondta Fauci.

A szakértő szerint Biden alatt ez megváltozik, és már szabadon beszélhet. „Felszabadító érzés, hogy feljöhetek ide, és arról beszélhetek, mire jutott a tudomány, mik a bizonyítékok.”

Joe Biden még a beiktatása előtt beszélt arról, hogy Anthony Faucit, az Egyesült Államok legfőbb járványügyi szakértőjét nevezi majd ki egészségügyi főtanácsadójának, és tagja lesz az új kormány Covid-19-csapatának.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass