Biden első intézkedése, hogy száz napig mindenki viseljen maszkot

2020. december 4. – 05:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt Anthony Faucit, az Egyesült Államok legfőbb járványügyi szakértőjét nevezi majd ki egészségügyi főtanácsadójának, és tagja lesz az új kormány Covid-19-csapatának, írja a CNN.

Biden azt is mondta, beiktatása után arra fogja kérni az amerikaiakat, hogy száz napig köztereken is viseljenek maszkot, mert szerinte ez lecsökkenti a járvány terjedését.

Emellett nyilvánosan be fogja magát oltatni a koronavírus-vakcinával, amint Fauci azt mondja neki, hogy az biztonságos, ahogy alelnöke is, Kamala Harris. Ugyanígy fog tenni egyébként három volt amerikai elnök, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama is.

Biden korábban már a kommunikációs csapatát is megalkotta, akik mind nők lesznek.

Donald Trump sokáig nem volt hajlandó elfogadni vereségét, a volt elnök a november 3-i választás után vasárnap adott először élő televíziós interjút. Az elnök a Fox Business Newsnak telefonon azt mondta, választási csalás történt.

Donald Trump továbbra is vitatja a novemberi elnökválasztás eredményét, de hálaadáskor már annyit mondott, hogy tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Bident választja, akkor ő átadja a Fehér Házat. Közben azt is mondta, hogy több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, így „még sok minden fog történni január 20-áig”, azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!