Biden teljes kommunikációs stábja nőkből áll

2020. november 30. – 07:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárólag nőkből áll majd Joe Biden demokrata párti elnökjelölt kommunikációs csapata, amelynek tagjait a politikus helyi idő szerint vasárnap kiadott közleménye ismertette – írta az MTI.

A közlemény szerint a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki.

Bedingfield korábban az elnökjelölt kommunikációs tanácsadója volt, Psaki pedig Barack Obama elnöksége idején 2013 és 2015 között a külügyminisztérium, 2009-ben pedig a Fehér Ház szóvivői tisztségét töltötte be.

Jen Psaki a külügyminisztérium szóvivőjeként 2015-ben – Fotó: Erkan Avci / Anadolu Agency / Getty Images

A csapat összesen hét nőből áll, közülük többen afroamerikaiak.

Ellentétben más posztokkal, a kommunikációs csapat tagjainak névsorát a szenátusnak nem kell jóváhagynia. Noha az elnökjelölt a héten személyesen is bemutatta kormányának több kulcsfontosságú tagját, egyebek közt a külügyminisztérium és a belbiztonsági tárca várományosait is, Donald Trump amerikai elnök egyelőre továbbra is vitatja a novemberi elnökválasztás eredményét.

Trump nehezen ismeri el vereségét

Biden első napi elnöki tájékoztatóját is hétfőre ígérték, miután a Trumphoz tartozó adminisztráció miatt folyamatosan késleltették annak megküldését. A jelentés, amelyet Kamala Harris leendő alelnöknek szintén meg kell kapnia, egy olyan dokumentum, amely nemzetbiztonsági kérdéseket és magas szintű hírszerzési információkat, elemzéseket mutat be.

Donald Trump sokáig nem volt hajlandó elfogadni vereségét, a volt elnök a november 3-i választás után vasárnap adott először élő televíziós interjút. Az elnök a Fox Business Newsnak telefonon azt mondta, választási csalás történt.

Pénteken Trump már egy hálaadás napja alkalmából rendezett videokonferencián leszögezte: tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat. Mindazonáltal hozzátette, hogy több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, így „még sok minden fog történni január 20-áig”, azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!