Két hét után megint háromezer fölött az új fertőzöttek száma

2021. január 7. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3068 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 334 836 főre nőtt Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 127 beteg, így az elhunytak száma 10 325 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 144 970 fő. 5 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest, 179 541 fő. A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közlik, írják.

Az aktív fertőzöttek száma 144 970 fő. 5387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések – írta csütörtökön a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap. Szerdán 2047 új fertőzöttről és 118 halálos áldozatról számoltak be. A szerdán közzétett adatoknál a napi, elvégzett tesztek száma kevesebb volt, mint a fertőzötteké, majd később ezt frissítették, és megemelték 20 744-gyel, ami pontosan ugyanaz a tesztszám, amiről hétfőn azt mondták: ennyien vettek részt a hétvégi, óvodai és iskolai dolgozók számára kiírt tesztelésen is, és ezt hozzá is adták előzőleg a statisztikához.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy már 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be, csütörtökön pedig megkezdődik az oltás az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában is, ám még a lakók fele sem kéri a vakcinát – írta meg a 24.hu. Oltásra egyébként idáig valamivel több mint egymillióan jelentkeztek – erről Dömötör Csaba parlamenti államtitkár beszélt a Facebookon.

Kedd éjféltől lépett hatályba az a rendelet, amely alapján Magyarország ismét fogad Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkező menetrendszerű és nem menetrendszerű polgári légi járműveket. A leszállási tilalom a beutazási korlátozásokat nem érintette, azaz a Nagy-Britanniából és az Észak-Írországból hazatérő magyar állampolgárokra automatikusan hatósági házikarantén-kötelezettség érvényes.

Elhangzott, hogy nincs még döntés arról, hogy meghosszabbítják-e január 11. utánra is a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, de Müller Cecília szerint indokolt a védelmi intézkedések fenntartása, hiszen a környező országokban ismét jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma.

Az Európai Gyógyszerügynökség, az EMA szerdán jelentette be, hogy támogatja az amerikai Moderna-vakcina forgalmazását az Európai Unió tagállamaiban. Arról nem tudni pontosan, hány dózis érkezik majd az országokba, a Moderna ugyanis csak korlátozott mennyiséget ígért az Egyesült Államokon túli területekre.

A klinikai vizsgálatok szerint a Moderna 94 százalékos hatékonyságú, ez a második vakcina a december 21-én engedélyezett Pfizer–BioNTech-oltóanyag után, amit forgalmazhatnak az Európai Unió tagállamaiban. A Moderna oltását könnyebb lesz tárolni, mint a Pfizerét, ugyanis nem szükséges hozzá szokatlanul hideg környezet.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!