A WHO jóváhagyta a Pfizer-BioNTech vakcina vészhelyzeti alkalmazását

2020. december 31. – 22:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön jóváhagyta a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását. Ez a vakcina az első, amely elnyerte a világszervezet jóváhagyását.

A WHO szakértői megvizsgálták az oltóanyag biztonságosságára, hatékonyságára és minőségére vonatkozó adatokat és arra jutottak, hogy Pfizer-BioNTech vakcina megfelel a hatékonysági és a biztonságossági előírásoknak.

December 26-án az Európai Unió többi tagállamához hasonlóan Magyarországra is megérkezett a Pfizer és a BioNTech közösen fejlesztett koronavírus elleni oltásának első szállítmánya. Az időközben a Comirnaty nevet kapott vakcina az első, amely feltételes forgalomba hozatali engedélyt kapott az EU-ban és más nyugati országokban. A Pfizer eddig a folyamatban lévő engedélyezés miatt keveset beszélt a vakcináról, de hétfő délután a cég szakértői egy sajtóeseményen részleteket is elárultak a fejlesztési és tesztelési folyamatról, illetve arról, mi várható a következő hónapokban vakcinafronton.

Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a vakcinákról és a magyarországi oltási programról tudni lehet, illetve érdemes >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!