Kocsis Máté: A baloldal halálkampányt folytat

2020. december 16. – 19:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A parlamenti ülésszak végén sajtótájékoztatót tartott Kocsis Máté és Simicskó István, a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője. A a koronavírus-járvány mellett a választási körzetek átrajzolása és a kamupártok 2022-es indulása is témája volt a szerdai tájékoztatónak.


Kocsis Máté szerint a járványügyi szabályok miatt nagyon nehéz karácsony vár az emberekre, de bíznak abban, hogy mindenki a járványból való kilábalás közös szándékával fogadja el ezeket a szabályokat. Azt is mondta, hogy a védőoltás napról napra közelebb kerül. A 444 kérdésére azt válaszolta: „A baloldal halálkampányt folytat. Amikor azt számolgatjuk, hogy hány ember vesztette életét, mert nem gondolunk abba bele, hogy ezek mögött az emberek mögött családok állnak” – mondta. Szerinte a siker egy járvány idején relatív dolog.

A Pest megyei egyéni országgyűlési választókerületek átszabásáról azt mondta, hogy amíg nincs teljes politikai konszenzus, addig nem szabad elfogadni a módosítást. A választókerületekre vonatkozó választási irodai ajánlás csak részben oldja meg a problémát, mert az ország más területein – például Tolna megyében is – szükség lenne változtatásra. Kocsis szerint ezért azt tartották helyesnek, hogy inkább nem nyúlnak a választási körzetekhez.

„A 2022-es parlamenti választáson pontosan úgy néz majd ki minden választókerület, mint 2018-ban” – mondta Kocsis, és hozzátette, hogy jelenleg a választópolgárok számában az eltérés nem szignifikáns.

Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án – Fotó: Kovács Attila/MTI
Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án – Fotó: Kovács Attila/MTI

A kamupártokra vonatkozó újságírói kérdésre azt felelte: a választási szabályok mostani módosítása olyannyira megnehezíti a kamupártok indulását, hogy az szerinte gyakorlatilag kiirtja a bizniszjelleget. A radioaktív hulladék kezelését érintő javaslatra a szerdai határozathozatalokon nemmel szavazó fideszes képviselőkkel kapcsolatban azt mondta, hogy technikai baki történt.

Arra a kérdésre, hogy 2021-ben is elvonják-e a párttámogatások felét, azt mondta: szeretné, ha ezt a döntést a jövő évre vonatkozóan is mielőbb meghoznák, de erről még nem határoztak. Amikor mindenkinek többletterhet jelent a járvány, akkor szerinte a pártoknak elöl kell menniük a teherviselésben. A Szájer-ügyre csupán annyit reagált, hogy megismételte Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját, majd megjegyezte, hogy a baloldalon nem látja, szerinte Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek le kéne mondania a „zsidózása” miatt.

Simicskó István azt mondta, hogy a magyar egészségügy hősiesen áll helyt. Arra a felvetésre, hogy a koronavírus elleni oltáshoz muszáj-e regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon, azt válaszolta: tudomása szerint nem muszáj, de mindenképpen jó megtenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!