171 ember meghalt, 5415 új fertőzöttet regisztráltak

2020. december 10. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány tájékoztatási oldala szerint az elmúlt 24 órában 171 ember halt bele a koronavírus szövődményeibe, így eddig összesen 6451 ember halt meg a járvány miatt Magyarországon.

Csütörtökre 5415 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, összesen 265 003 ember szerepel most a statisztikában. A gyógyultak száma is nőtt, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19, az elhunytak 21, a gyógyultak 23 százaléka pedig budapesti.

7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

A vártnál alacsonyabb részvétel mellett és alacsony fertőzöttséggel zárult a célzott csoportos tesztelés első és második köre a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében. Az első körben 181 506-an teszteltették magukat, közülük 2,44 százaléknak lett pozitív a mintája. A második körben 186 143-an éltek a lehetőséggel, és csak 1,9 százalékuk bizonyult pozitívnak. A célzott csoportos gyorstesztek száma hozzáadódott a honlapon látható mintavételi adatokhoz, olvasható a kormány tájékoztatási oldalán.

A gyorstesztelés a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozóival folytatódik. Az egészségügyi és szociális dolgozók tesztelése szintén folytatódik, ez esetben az intézmények maguk szervezik a tesztelést, amelyhez a kormányhivatalok biztosítják a gyorsteszteket.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy január 11-ig biztosan maradnak a szigorú járványügyi korlátozások, és arról is beszélt, hogy a koronavírus ellen az egyetlen megoldás a vakcina. Aznap este el is indult a kormány hivatalos oldala, ahol regisztrálni lehet a koronavírus-oltásra. Az oltás azonban nem jelentkezési sorrendben fog történni. Az operatív törzs felállított egy sorrendet: egészségügyi dolgozók kapják meg először, aztán a súlyos állapotban lévők, utána mindenki más. A hivatalos regisztrációs oldal azt is írja, a magyar lakosságot tömegesen várhatóan 2021-ben kezdik el beoltani.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!