Nagyot emelkedett a napi halálos áldozatok száma, 182-en haltak meg

2020. december 3. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

6635 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 231 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Nagyot ugrott a napi halálos áldozatok száma az elmúlt 24 órában. Meghalt 182 beteg, így az elhunytak száma 5324 főre emelkedett. 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 67 033 fő, az aktív fertőzöttek száma 159 487. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti – számolt be az adatokról csütörtökön a hivatalos honlap. Előző nap ismét rekordmagas napi halálozási számot közöltek: 165 elhunytról és 4136 új fertőzöttről írtak.

A Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet előrejelzés a jelenlegi intézkedés alapján december 8-9-re kalkulálta a járvány csúcsát Magyarországra, a napi halálozási csúcsot 178 halálos áldozatra tette. A csütörtökön közölt adat ezt már meghaladta.

A kormány várhatóan jövő héten dönt majd a karácsonyra vonatkozó szabályokról, ezt a napokban mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökségért felelős miniszter. Noha a napi halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik, a kormány az ATV értesülései szerint szerdán nem döntött szigorításról, erről azonban pontosabbat tudni majd a csütörtöki kormányinfó után.

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy összesen 383 óvodában és 122 általános iskolában kellett rendkívüli, általában egy hétig tartó szünetet elrendelni a koronavírus-járvány miatt. Hozzátette az is, hogy az ingyenes tesztelés első hetén az oktatásban dolgozók kb. 70 százaléka, 200 000 fő vett részt. A leteszteltek 1,3 százaléka lett pozitív. Arról már Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt, hogy az azonosított koronavírus-fertőzöttek között gyerekek is vannak, kórházban 28-an, de lélegeztetőgépre egyikük sem került.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

A koronavírus elleni oltásokról egyelőre sokat nem tudni. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy hamarosan megjelenik a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy felület, ahol a koronavírus-oltás iránti igényeket lehet jelezni. Lekésni senki nem késett le róla, mert még nincs elérhető vakcina Magyarországon. Az oltás meghatározott sorrend alapján történik majd.

Közben Nagy-Britanniában már engedélyezték a Pfizer-BioNTech vakcina alkalmazását, az oltás ott jövő héten kezdődhet. Ausztriában enyhítést jelentett be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár, mert a korábbi szigorítások, köztük a 24 órás kijárási korlátozás és a boltzár, mostanra eredményre vezettek. A döntés értelmében jövő hétfőtől újra járhatnak óvodába az óvodáskorú és iskolába az iskolaköteles gyerekek, a felsőbb osztályok és egyetemisták azonban biztosan (a középiskolás végzősök kivételével) távoktatásban tanulnak az ünnepekig. A boltok kinyithatnak, és december 24-től már síelni is szabad az országban.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!