Pánikvásárlás robbant ki Bécsben, mert a hírek szerint keddtől bezárnak a bevásárlóközpontok

2020. november 14. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerint járványhelyzet szempontjából Magyarország „kísérleti laboratóriumának” tekinthető Ausztria, ahol a miniszterelnök szerint „hasonló a helyzet” koronavírus tekintetében, mint itthon. Az osztrákok október 31-én vezették be azokat a járványügyi szigorításokat, amikhez hasonló nálunk november 11-től lépett életbe: a nyolctól hatig (nálunk ötig) tartó kijárási tilalom mellett a rendezvényeket betiltották, bezártak a hotelek a turisták előtt, illetve nem lehettek nyitva a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők, állatkertek és síközpontok sem. Az éttermek házhoz szállításra, az egyetemek és középiskolák távoktatásra álltak át.

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium csütörtökön beszélt arról, hogy a korlátozások így sem elégségesek, az osztrák sajtóban pedig azóta újabb szigorításokról írnak. Az OE24 információi szerint már „készpénznek lehet venni”, hogy többek között a bevásárlóközpontok bezárásával, kijárási tilalom szigorításával, teljes távoktatással és szigorúbb ki-beutazással kapcsolatos intézkedések várhatók következő hét keddtől az országban.

A kancellár, Sebastian Kurz erről hivatalos bejelentést még nem tett, az osztrákok azonban biztos, ami biztos alapon pánikvásárlásba kezdtek szombaton, több bevásárlóközpontban százméteres sorok kígyóznak a pénztárak előtt. A főváros, Bécs bevásárlóutcáján, a Mariahilfer Strasse-n az OE24 szerint 200 méteres sor alakult ki az egyik cipőbolt előtt, ami 50%-os kedvezménnyel kezdte el árulni termékeit a hétvégére. Hasonló volt a helyzet a bevásárlóközpontok cipőboltjainál is:

De hasonlóan jártak a ruha- és vegyesboltok is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!