A PDSZ az összes oktatási intézmény bezárását követeli a kormánytól

2020. november 13. – 20:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztriában a járványhelyzet miatt november 17. keddtől december 8-ig bezárnak az iskolák, és mivel Magyarország az osztrák modellt követi, így a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a magyar oktatási intézmények zárását követeli a kormánytól.

A teljes intézményrendszer azonnali zárása mellett követelik továbbá, hogy

  • a zárás alatt történjem meg az intézményi dolgozóknak beígért, államilag finanszírozott tesztelés,
  • az uniós forrásokból a munkáltatókat és a munkavállalókat segítse,
  • a gyermekével a járvány alatt otthonmaradásra kényszerülő szülő is minősüljön keresőképtelennek, és a táppénze mellé részesüljön kiegészítő jövedelempótló támogatásban.

Az újranyitás után, a járványhelyzet teljes időtartama alatt javasolják a felsősök és a középiskolások digitális tanrendjének megtartását, illetve a lemaradók számára digitális tanulócsoportok indítását, az óvodákban az intézménylátogatási kötelezettséget, illetve engedélyezzék a távolmaradást és igazolják a hiányzást azoknak, akik meg tudják oldani a gyerekek otthoni gondozását.

A PDSZ már november 3-án is az iskolák bezárását kérte a kormánytól, eddig hiába. „Már nincs más megoldás, be kell zárni, vissza kell állítani a digitális munkarendet minden intézményben” – írták akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!