Megfigyelésre kórházba került Majka

2020. november 9. – 10:47

frissítve

Megfigyelésre kórházba került Majka
Lisszabon belvárosa – Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A nap összes koronavírusos híre egy helyen.

Gajda Péternek egy kis fejfájást leszámítva nincsenek tünetei, úgyhogy otthonról dolgozik. Az önkormányzattól többen fertőzöttek, a városházát fertőtlenítették, a kerületben online lehet ügyintézni – jelentette be a szocialista polgármester.

A polgármester ezzel a fotóval jelentett helyzetéről – Fotó: Gajda Peter / Facebook
A polgármester ezzel a fotóval jelentett helyzetéről – Fotó: Gajda Peter / Facebook

Két hétre bezárnak az iskolák Kambodzsa fővárosában, Phnompenben, valamint egy környező tartományban, miután nem sikerült kideríteni, hogy kitől kapta el a koronavírust Szijjártó Péter, aki múlt héten a Délkelet-Ázsiai országban járt. A látogatás során a miniszter egyik védelmére kijelölt őr is megfertőződött. A külügyminiszter lassan egy hete otthon van, home office-ból dolgozik, vasárnap a tünetei erősebbek voltak, mint korábban. (24.hu via AP hírügynökség)

A világon 50,4 millió ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma több mint 1,2 millió, a gyógyultaké pedig 33 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint. Az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol a Reuters összesítése szerint a fertőzöttek száma meghaladta jár a tízmilliót. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!