A PDSZ arra buzdítja a szülőket, ne küldjék iskolába és óvodába a gyerekeket

2020. november 8. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék iskolába, óvodába a gyerekeiket a mostani járványhelyzet miatt, írják közleményükben.

A PDSZ szerint „megoldásokra van szükség. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban!”.

Ezért aztán azt tanácsolják a szülőknek, hogy ha tehetik, akkor ne küldjék iskolába és óvodába a gyerekeiket, hanem az intézmények vezetőitől és igazgatóitól kérjék, hogy igazolják a mulasztás.

A PDSZ azt is írja, „a tömeges megbetegedések később még nagyobb többletterhet fognak jelenteni a családoknak! Bármennyire is felkészült egy intézményvezető, legjobb igyekezete ellenére sem tudja cáfolni, hogy mára nem fertőzésveszélyes helyek a közoktatási intézmények”.

A PDSZ már egy hete is azt mondta, át kellene állni mindenhol a digitális oktatásra, mert nagyon sok pedagógus panaszkodik a helyzet kezeletlenségére, hogy potenciálisan fertőző osztályoknak kell még napokig járniuk az intézményekbe, illetve tünetes tanárok is bejárnak, mert nincs tesztelés, illetve hiányukkal tényleg összeomlana az oktatás. Emellett több olyan iskola is van az országban, ahol több tanár is megfertőződött, néhányan bele is haltak a fertőzésbe. És bár Orbán Viktor kedd este több járványügyi szigorítást is bejelentett, az iskolákról nem esett szó, sőt, pénteki interjújában azt is mondta, a lehető legtovább megpróbálják nyitva tartani az iskolákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!