Orbán új gazdaságmentő lépéseket ígér, a kamara adót csökkentene

2020. november 8. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a kis- és közepes vállalkozásokat segítő tanácsokat vár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, írja az MTI. A miniszterelnök vasárnap Rogán Antallal együtt találkozott Parragh Lászlóval, az MKIK vezetőjével, erről a Facebook-oldalán is megosztott egy videót:

Orbán, ahogyan az elmúlt napokban már többször is megismételte, a vakcinát tartja a koronavírus-járvány megoldásának, ennek megérkezésére pedig „jó remények vannak”.

„Látjuk már a fényt az alagút végén, de addig még hosszú hetek telnek el, és ezért a gazdasággal is foglalkoznunk kell”

– idézi a kormányfő szavait az MTI, Orbán szerint ugyanis a vírus nemcsak az emberek, de a gazdaság „szövetét” is megtámadja. Mivel a legtöbb munkahelyet a kis- és közepes vállalkozások adják, ezért Orbán arra kérte a kamara elnökét, tegyen javaslatot a kormánynak olyan intézkedésekre, amelyekkel meg lehet segíteni a KKV-szektort.

Parragh László, a kamara elnöke az RTL Híradónak beszélt azokról a konkrét lépésekről, amiket javasolt a miniszterelnöknek:

„Az az állításunk, hogy akár a társasági nyereségadót le lehetne vinni öt százalékra egy esztendőre. Az az állításom, hogy az iparűzési adót fel kéne függeszteni”

– mondta az MKIK vezetője, hozzátéve, hogy „mindenkinek költsége van, persze, nyilván az önkormányzatnak is, de fel lehetne függeszteni, akár egy évre”. Parragh szerint „ha lehet, akkor hagyjuk ott a vállalkozásoknál a pénzt”, és törekedni kellene arra, hogy „általában a vállalkozások kiadásait csökkentsük a magunk módján”, elsősorban adócsökkentéssel.

A Telex legfrissebb híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!