Müller Cecília az „egészséges védekezési ösztönben” hisz, az antigén-alapú tesztekben kevésbé

2020. november 8. – 21:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat, ugyanis mindenkinek felelőssége van – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az állami médiának. Az országos tisztifőorvos szerint nagy tempóban ível felfelé a járvány, ugyanis most már 11-14 naponta megduplázódik a betegek száma.

Napi 20 ezer laborvizsgálatot végeznek el koronavírusra, az elmúlt 24 órában pedig 4673 új fertőzöttet regisztráltak – azaz az összes elvégzett teszt közel negyede lett pozitív. Vasárnapi adatok szerint 5803 embert ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, és 417-en vannak lélegeztetőgépen, írja az MTI.

A tisztifőorvos szerint a cél a szigorodó higiénés szabályok betartása: mindenkinek „egészséges védekezési ösztönt” kell követnie, és „ahova nem muszáj, ne menjen”. Emellett Müller Cecília javaslatokat is megfogalmazott a mindennapi életre vonatkozóan, végül elmondta: az antigén alapú gyorstesztek nem alkalmasak a tömeges szűrésre, ugyanis azok sok esetben nem mutatják ki a fertőzöttséget, és hamis biztonságérzetet alakítanak ki.

Bővebben erre a linkre kattintva olvashat az országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!