Megkezdték az országos tesztelés második fordulóját Szlovákiában

2020. november 7. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákiában szombaton megkezdték az országos koronavírus-tesztelés második fordulóját. Az első fordulótól eltérően most csak a járások 60 százalékát érinti a tesztelés, a két legnagyobb város, Pozsony és Kassa például kimarad. Hétfő délelőttre várható eredmény, írja az MTI.

Múlt hétvégén mintegy ötezer helyen vettek mintát a lakosságtól, a tesztelésen 3,63 millió állampolgár, az ország lakosságának kétharmada vett részt. A szűrések 38 359 személynél, azaz az összes teszteltek 1,06 százalékánál mutattak ki koronavírus-fertőzést.

A mostani szűrések alapvetően már csak azt a 45 „piros” járást érintik, ahol az első fordulóban a pozitív tesztek aránya magasabb volt 0,7 százaléknál. Mellettük még 13 „zöld” járásban is tesztelnek, országszerte összesen 3 ezer helyet állítottak fel. A mintavételeknél a szlovák hadsereg katonái segédkeznek, szombat délutánig nagyobb problémákról nem érkezett jelentés.

Igor Matovic kormányfő korábban azt mondta, sikernek tartaná, ha a mostani tesztelésen résztvevők száma elérné a kétmilliót. Szlovákiában pénteken 2579 új igazolt koronavírus fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!