Csehországban csak ezen a héten 726-an haltak meg

2020. november 06. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csehországban március eleje, a járvány kirobbanása óta 4330 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben, csak ezen a héten 726-an. Az áldozatok eddigi legmagasabb pontosított napi számát, 236-ot, kedden jegyezték. A kórházakban 8236 embert kezelnek, akik közül mintegy 1200-an súlyos állapotban vannak. A cseh egészségügy arra készül, hogy a kórházi páciensek száma tovább emelkedik, a legnagyobb nyomásra a jövő hét folyamán számítanak.

Csütörtökön a laboratóriumi szűrések 13 231 új koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami mintegy 2500-al kevesebb, mint a szerdai rekord. Az elvégzett tesztek pontos számát még nem közölték, de az utóbbi napokban mintegy 32-34 százalékuk hoz pozitív eredményt, amit a szakértők nagyon magas aránynak tartanak. Az országban 173 343 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván. A járványhelyzet pillanatnyilag a Prágától délkeletre eső Pelhrimov, valamint a közép-morvaországi Vsetín járásokban a legrosszabb, ahol százezer lakosra több mint ezer fertőzött esik.

Csehországban jelenleg november 20-áig szükségállapot van érvényben, korlátozzák a kiskereskedelmet, a szolgáltatások egész sorát és a szabad mozgást. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák távoktatásra tértek át, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények. (MTI)

Tesztelés egy prágai kórházban 2020. november 2-ánFotó: David W. Cerny / Reuters
Tesztelés egy prágai kórházban 2020. november 2-ánFotó: David W. Cerny / Reuters
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!