Trumpot hétfőn kiengedhetik a kórházból

2020. október 4. – 19:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trumpot, az Egyesült Államok elnökét szteroiddal kezelik koronavírusos megbetegedése miatt, és korábban oxigént is kapott. Erről számoltak be az őt kezelő orvosok.

Sean Conley azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy a csütörtökön karanténba vonuló amerikai elnök egyre jobb állapotban van, a tervek szerint Trumpot hétfőn kiengedhetik a Walter Reed Gyógyászati Központból, majd a kezelését a Fehér Házban folytathatják.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa adott tájékoztatást Donald Trump állapotáról (Brendan Simalowski)
Sean Conley, a Fehér Ház orvosa adott tájékoztatást Donald Trump állapotáról (Brendan Simalowski)

A javuló állapotnak némileg ellentmond, hogy az amerikai elnök olyan szteroidot – dexametazont – kapott, amit súlyos vagy kritikus állapotban lévő betegeknek szoktak adni, hogy segítsék a tüdőfunkciókat.

Conley azt mondta, Trump oxigénszaturációs szintje is kétszer is a normál érték (ez 96 és 100 százalék között van) alá esett csütörtök óta. Pénteken reggel 94 százalékot és magas lázat mértek nála. Az orvos ekkor oxigén adását rendelte el, bár Trump tiltakozott ellene, azt mondta, hogy nincs rá szüksége. Később 93 százalékot is mértek az amerikai elnöknél, aki azért felkelt az ágyából.

Trump betegsége az amerikai elnökválasztási kampányra is kihathat, de azt még az elemzők sem nagyon tudják megmondani, hogyan. Erről itt írtunk bővebben.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!