Akkorát ugrott hirtelen a Tesla értéke, mint 2013 óta egyszer sem

2024. október 25. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen nap alatt 22 százalékot ugrott a Tesla részvény-árfolyama csütörtökön, miután a cég a vártnál jobb harmadik negyedéves beszámolót mutatott be. Ez 2013 májusa óta a legjobb egy nap alatt elért eredménye, és ezzel a javulással a cég részvénye felhozta azt, amit 2024-ben eddig vesztett az értékéből – írja a CNBC.

Elon Musk csütörtökön mutatta be a Tesla harmadik negyedéves eladási adatait, eredményeit, és beszámolt arról is, mire számítanak a következő években. A cég a harmadik negyedévben 25,18 milliárd dollár forgalmat bonyolított le, ami 8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában tapasztalt értéket.

Musk azt is bejelentette, hogy kevesebb mint egy évvel a Cybertruck gyártásának elindulása után elérték vele a nyereségességet. Musk szerint a texasi gyárukban egyre gyorsabban készítik a Cybertruckokat, így a jövőben egyre többet tudnak majd eladni.

Elon Musk az eseményen azt mondta: arra számít, hogy jövőre 20-30 százalékkal növelhetik az eladott autóik számát. Szerinte ebben az autók árának csökkentése és az önvezető modellek térnyerése segíti majd a céget.

A Tesla következő nagy dobása a teljesen önvezető autó lenne, amiből október elején be is mutattak valamit, de még nem a végleges verziót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!