Tesla: Már nyereséges a Cybertruck gyártása

2024. október 24. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesebb, mint egy év kellett ahhoz, hogy nyereséget termeljen Teslának a Cybertruck – írja a Business Insider. A cég arról is beszámolt, hogy a texasi gyárában folyamatosan növekszik a legyártott Cybertruckok száma, tehát profit mellett a termelési növekedés is a terveknek megfelelően halad.

Ez a teljesítmény két szempontból is fontos eredmény a Tesla tulajdonosának, Elon Musknak. Egyrészről ezt az eredményt, az Egyesült Államokban nagyon népszerű, ezért nagyon zsúfolt pick-up autók piacán sikerült elérni. Másrészről, a Cybertruck 2023-as bemutatásakor sok kritika érte a típust a nagyon magas árazás miatt, ami 100 és 120 ezer dollár között mozog. Ez 38 és 45 millió forintnak megfelelő összeg.

A magas ár valószínűleg nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen gyorsan nyereségessé vált a típus, azonban ahhoz, hogy a drága elektromos autók iránti kereslet mellett a népszerűsége továbbra is fennmaradjon, egy olcsóbb változat gyártására is szükség lesz. Ennek megfelelően a Tesla már korábban bejelentett egy alacsonyabb árazású Cybertruckot, ami nagyjából 75 ezer dollárba fog kerülni.

Tavaly novemberi megjelenése óta sok botrány lengte körbe a Cybertruckot. Januárban kiderült, hogy akár a szétkenődött bogarak is kárt tehetnek az autó külsejében, majd februárban hírek jelentek meg arról, hogy rozsdásodik az elvileg rozsdamentes acélból készült karosszéria. Áprilisban pedig a gázpedállal adódtak problémák, több tulaj is arra panaszkodott, hogy néha beakad a pedál a padlólemezbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!