Ki panaszkodott ma a zavaros állami szabályokra? A Mészáros-féle Opus Global igazgatóságának elnöke

2024. október 17. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Vida József, a Mészáros Lőrinchez tartozó Opus Global igazgatóságának elnöke a zavaros állami szabályokra panaszkodott a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciáján, a Budapest Economic Forumon – írja a Hvg.

„Úgy érezzük magunkat, hogy először azt mondják a versenypályán, hogy el kell indulni 3600 méteren, majd szólnak, hogy lesz egy gát, aztán lesz tizenkettő, utána még vizes akadály is” – mondta Vida József, aki arról beszélt, hogy a cég jól teljesített a válság alatt, és ugyan az építőipar most lelassult, az élelmiszeripar átveszi a szerepét. Az elnök szerint megpróbálnak külföldre vinni pénzt, de ez nem feltétlenül Európát jelenti.

Vida azt mondta, hogy el kellene térni attól, ahogy a kémcsövekben a gazdaságpolitikát kitalálja a kormány, több kommunikáció kell az állam és a nagyvállalatok között.

2023-ban rekordszintű, 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el a szintén rekord, 686 milliárd forintos árbevétel mellett az Opus Global Nyrt.

Az adózott eredmény csúcsot döntött 2023-ban, 45 milliárd forint lett a profit, duplája az egy évvel korábbinak.

2026-ig a konszolidáció marad a fókuszban, és a javuló eredményesség mellett a cég azt ígéri, hogy a konszolidált adózott eredményének minimum a 15 százalékát kifizeti osztalékként. Emellett tervezi saját részvények visszavásárlását is 2024–2026 között 10 milliárd forint értékben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!