Tiborcz István cégcsoportja fejleszt logisztikai bázist a Magyar Postának

2024. október 16. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

2026 elején fel fogja vásárolni a Magyar Posta az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozó Waberer's Csoport Ecseren lévő, hatalmas logisztikai bázisát, írja a Válasz Online. Mindez egy szeptember közepi, egyelőre visszhang nélküli közleményből derült ki. Az ecseri projekt a cég történetének legnagyobb zöldmezős beruházása: a 13,5 hektáros területet szűk két éve vette meg a Waberer's Jellinek Dánieltől, a 18 milliárdos építkezéshez a földhivatali adatok szerint 7,3 milliárd forinttal járultak hozzá az adófizetők a Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül. A kormány a munkálatokat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, de ez a 13,5 hektárnál nagyobb fejlesztési zónára érvényes.

A 25 ezer négyzetméter összterületű csarnokban óránként akár 30 ezer küldeményt is feldolgozhatnak majd. Az adásvétel 2026 elejére várható, azaz Tiborcz István szemszögéből alighanem ez lesz a 2022–2026-os parlamenti ciklus utolsó nagy, tízmilliárdokra rúgó biznisze.

A különböző módszerekkel feltőkésített cégek állami felvásárlása nem egyedi eset, elég csak a Matolcsy Ádám-féle üzleti közösség és a jegybank ingatlanügyeire gondolni, vagy a Mátrai Erőműre, amit az MVM vett meg óriási felárral Mészáros Lőrinctől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!