Szijjártó kiment Kiskőrösre Mészáros Lőrinccel, mert mérföldkőhöz ért a Budapest-Belgrád-vasútvonal

2024. október 9. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma az utolsó sínszál lefektetésével a fővároson kívüli szakasz nyíltvonali vágányépítési munkálatai lezárultak, így a jövő év végére elkészülhetnek a magyarországi munkálatok. Ez az eddigi legfontosabb mérföldkő az új Budapest-Belgrád vasútvonal építése során” – posztolta Szijjártó Péter Kiskőrösről, ahonnan néhány fotót is mellékelt a bejegyzéséhez az utolsó simításokról, és arról is, ahogyan kezet fog Mészáros Lőrinccel, a vasútvonalat építő V-Híd tulajdonosával.

Szijjártó azt írta, jövő év végére már teljesen kész lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza, szerinte ez egy új korszakot nyit a Budapest és Belgrád közötti vasúti közlekedésben. A V-Híd és partnerei 150 kilométeres kétvágányú vasúti pályát építettek meg – írta.

Szijjártó a V-Híd gépbemutató ünnepségén azt is mondta, hogy „egyes állomásokon még zajlik a munka, készítik elő a biztosítóberendezések telepítését is. Ezt követik majd a felsővezeték-építési munkálatok, az oszlopokat már látjuk is, és a budapesti szakasz kivitelezése is kezdetét vette” – mondta.

A gépbemutatón az MTI beszámolója alapján ott volt Szijjártó és Mészáros mellett Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója és Budai Gyula miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője is.

Ez az a vasútvonal, aminek a felújításához az Orbán család bányájából is szállítottak építőanyagokat, azaz Magyarország leggazdagabb embere mellett Orbán Viktor közvetlen családtagjai is profitálhatnak a hatalmas állami építkezésből.

És ez az a vasútvonal, aminek az árából kétszer megépíthették volna a Déli és a Nyugati közötti alagutat, mégis erre a presztízsberuházásra ment el 750 milliárd forint, korábbi cikkünkben megnéztük, milyen régóta tervezett és szükséges vasúti fejlesztésekre nem talált pénzt a kormány, és mire lehetett volna elkölteni a Budapest–Belgrád-vasútra szánt pénzt.

A Budapest–Belgrád-vasútvonal építése körül rengeteg a homályos részlet, és a nagyjából 700 milliárd forintos kínai hitel részleteit is 10 évre titkosította a kormány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!