Takarmánynövények termesztésére vette a húszhektárnyi, Bicske-közeli földeket Tiborcz István apja

2024. október 7. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Az említett földvásárlás is a gazdaság további fejlesztéséhez kapcsolódik, az adásvétel transzparens módon, a jogszabályok betartásával történt, ahogyan Tiborcz Sándor gazdasági tevékenységét a jogszabályok által előírtaknak megfelelően végzi” – közölte képviselőjén keresztül Tiborcz István apja a Hvg.hu-val.

A lap azután kereste meg kérdéseivel az üzletembert, hogy nemrég kiderült, a Tiborcz család újabb földterületet vásárolt meg a Bicske és Csabdi határán fekvő Tükröspuszta környékén. A miniszterelnök vejének apja közölte, a hozzá köthető gazdaságban elsősorban az állattenyésztés takarmányozási igényeit kielégítő növényeket termesztenek. Hozzátették, Tiborcz Sándor „több mint 25 éve él és dolgozik Csabdi községben, és az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejleszti gazdaságát.”

Válaszukban kiemelték az is, Tiborcz Sándor nem közszereplő, így „a nyilvános gazdasági tevékenységén kívül a személyét érintő információk nem publikusak.”

Október elején még a Szabad Európa derítette ki, hogy a miniszterelnök veje és édesapja, dr. Tiborcz Sándor augusztusban és szeptemberben összesen 19,6 hektár szántót és erdőt vásárolt meg a környéken, ezzel a családnak már 340 hektár földje van Tükröspuszta környékén.

A szántók és erdők után a Tiborcz család uniós támogatásokat is kap, nem is keveset. Tiborcz Sándor például 687 957 333 forintot kapott erdősítésre 2021-ben, fia pedig 2020-ban nyert 215 millió forint támogatást erre a célra. Tiborcz István 2022-ben újra erdősítésre nyert támogatást, 156 millió forintot, bár később a francia Le Monde-nak azt nyilatkozta, a „megváltozott gazdasági körülmények miatt” nem fogja felhasználni az elnyert támogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!