Tiborcz István állítja, nem használja fel az elnyert 156 milliós uniós támogatását

2022. december 10. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

A „megváltozott gazdasági körülmények miatt” már nem akar erdőt telepíteni Bicske környékén, ezért „nem fogja felhasználni ezeket a forrásokat”, mondta Tiborcz István kommunikációs munkatársa a Le Monde lapnak arról, hogy pár nappal ezelőtt kiderült, a miniszterelnök veje 156 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az erdősítésre.

A most visszautasított pénz projektjének keretében összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított szántó területen létesült volna erdő.

A francia lap megjegyzi, hogy Tiborczék és az uniós pénzek ügye épp aközben zajlik, hogy az Európai Bizottság fenntartja a 3000 milliárdos befagyasztási javaslatot a magyar támogatásokra.

Erdősítésre egyébként már két éve is jelentős összeget, 215 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Tiborcz. Az erdősítési pályázatokon az apja, Tiborcz Sándor István is sikeres volt. Ő tavaly 687 millió forintot nyert el erre a célra, az összeget a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található. Ez azt jelenti, hogy Tiborcz István és az apja együtt már közel egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert el csak erdősítési célra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!