156 millió forint uniós támogatást nyert el Tiborcz István

2022. december 7. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

156 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el Tiborcz István. Orbán Viktor miniszterelnök veje a vidékfejlesztési program támogatásából jutott a forráshoz, amiből erdőt fog telepíteni Bicske környékén – írja a 24.hu.

A kormányzati pályázati portál adatai szerint Tibocz Istvánnak erdősítés támogatására ítélték meg a támogatást november 3-án. Ugyanerre a célra már két éve is jelentős összeget, 215 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Ahogy a korábbit, úgy a mostani beruházást is teljes egészében az unió finanszírozza, nem szükséges önrészt fizetni. Tiborcz István kommunikációs munkatársa a 24.hu-nak azt közölte, hogy az erdőtelepítés Bicske térségben „olyan lejtős területeken valósulhat meg, ahol a szél és a vízerózió elleni védekezés rendkívüli jelentőséggel bír, továbbá olyan zöldfolyosó kialakítását is szolgálja, mely a fajok szabad mozgását, elterjedését elősegíti”.

A projekt keretében összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított szántó területen létesül erdő. Ez a pályázat nem áll összefüggésben a korábban ugyanerre a célra elnyert támogatással, a két projekt független egymástól.

Az erdősítési pályázatokon Tiborcz István édesapja, Tiborcz Sándor István is sikeres volt. Ő tavaly 687 millió forintot nyert el erre a célra, az összeget a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található. Ez azt jelenti, hogy Tiborcz István és édesapja együtt már több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert el csak erdősítési célra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!