Tiborcz és családja újabb földeket vettek Bicske környékén

2024. október 4. – 19:08

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb földterületet vásárolt meg a Bicske és Csabdi határán fekvő Tükröspuszta környékén Tiborcz István családja. A Szabad Európa cikke szerint a miniszterelnök veje és édesapja, dr. Tiborcz Sándor augusztusban és szeptemberben összesen 19,6 hektár szántót és erdőt vásárolt meg a környéken, ezzel a családnak már 340 hektár földje van Tükröspuszta környékén.

Tükröspuszta azért is fontos Tiborczék életében, mert ott volt Tiborcz István és Orbán Ráhel lakodalma 2013-ban. A birtok körüli földvásárlásokról, ahogy minden földvásárlásról, az önkormányzat közzéteszi a szerződést, hogy az esetleges elővásárlási joggal rendelkezők értesülhessenek a tervezett üzletről, így jutottak a vásárlások a Szabad Európa tudomására is.

A szántók és erdők után a Tiborcz család uniós támogatásokat is kap, nem is keveset. Tiborcz Sándor például 687 957 333 forintot kapott erdősítésre 2021-ben, fia pedig 2020-ban nyert 215 millió forint támogatást erre a célra. Tiborcz István 2022-ben újra erdősítésre nyert támogatást, 156 millió forintot, bár később a francia Le Monde-nak azt nyilatkozta, a „megváltozott gazdasági körülmények miatt” nem fogja felhasználni az elnyert támogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!