Tízezrével hívják vissza a BYD elektromos kocsijait Kínában

2024. szeptember 30. – 13:37

Tízezrével hívják vissza a BYD elektromos kocsijait Kínában
A németországi Bremerhavenbe hajón érkező BYD Dolphin gördül le egy hajóról – Fotó: Lars Penning / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

97 ezer elektromos autóját hívja vissza a – Magyarországon is gyárépítésre készülő – kínai autógyártó, a BYD – írja a CNN. A 2022 novembere és 2023 decembere között gyártott Dolphin és a Yuan Plus típusú kocsijaik kormányvezérlő egységével van olyan gond, ami tűzveszélyes. Ezért a BYD a kínai hatóságokat is értesítette.

A visszahívott autókkal kapcsolatban azzal a kéréssel fordult a BYD a viszonteladók felé, hogy a hibát kiküszöbölő alkatrészt szereljenek be a kocsikba. A CNN megjegyzi, a világ legnagyobb elektromos és hibrid autókat előállító cégénél ritkák az ilyen gyári hibás visszahívások. 2022-ben néhány Tang típusú hibrid kocsit kellett visszarendelniük, mert az akkumulátor könnyen tüzet okozhatott.

Az említett két BYD-típus volt a 2023-ban Kínában legnagyobb számban eladott autótípus. A tavalyi évben eladott hárommillió kocsi 26 százaléka volt Dolphin vagy Yuan Plus a Kínai Autógyártó Szövetség adatai szerint. A cég profitja ennek megfelelően szintén szárnyal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!