Vajna Tímea utolsó magyarországi érdekeltségéből is kiszállt

2024. szeptember 24. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is kiszállt luxusétterméből és ezzel utolsó magyarországi érdekeltségéből Vajna Tímea, írja az Mfor. A lap azt is észrevette, Andy Vajna özvegye már Instagram-oldalát is frissítette és a Nobu korábbi tulajdonosaként mutatkozik be.

A Nobu Budapest, a luxus-franchise hazai étterme az Erzsébet téren, a Kempinski hotel oldalában működik. Ennek tulajdonosa a Buno Kft., amelyben 51 százalékos többségi tulajdonos volt az AV Investments Kft. A holdingcég még Andy Vajna cégörökségének utolsó darabja volt – erről nyár elején megírtuk, Vajna Tímea megszünteti, jelenleg is végelszámolás alatt van. Az Mfor azt írja, Vajna Tímea a Buno Kft-ben betöltött vezető tisztségét augusztus végétől adta vissza.

Az éttermet tulajdonló cég kisebbségi tulajdonosa a Buno Investment Kft. volt: ez Ráthonyi család érdekeltségébe tartozik, ügyvezetője pedig Ráthonyi Zoltán, aki 2023 óta Vajna Tímea férje. Augusztusban azonban felesége mellett Ráthonyi is kiszállt a cégből, az új tulajdonos pedig Bárány László családjának cége. Bárányt 89,7 milliárd forintos vagyonával a 2024-es lista a 23. leggazdagabb magyarként tartja számon.

Az Mfor azt írja, a Buno Kft. a 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt jelentett, ezt kivétel nélkül belföldön érte el, a befolyt összeg nagyságrendileg megegyezik a 2022-ben közölt adattal. Ebből végül 102,8 millió forintos adózott eredményt hozott össze a cég, ami már jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 201 millió forintos profithoz képest. A Buno Kft. a korábbi években rendszeresen fizetett osztalékot, 2023-ban viszont a fentebb említett 102,8 milliót az eredménytartalékba helyezték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!