Egymillió euróval támogatja a kormány a Festipay bahreini beruházását

2024. szeptember 4. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter bahreini útjáról elég sokan hallottak, de nem feltétlenül azért, amiért azt a külügyminiszter szeretné: a legnagyobb sajtóvisszhangot az váltotta ki, hogy a magyar kormány minisztere rövidgatyában, pólóban és sportcipőben szállt le a bahreini reptéren, ahol egész delegáció fogadta, ennél diplomáciai alkalmakhoz jobban illő öltözetben.

De miért is ment Szijjártó Péter a közel-keleti szigetországba? Például azért, mert komoly beruházást hajt ott végre a magyar Festipay, amit a magyar kormány nem kis összeggel támogat. A Festipay a magyar fesztiválokon és egyéb rendezvényeken már ismerős kártyás fizetési rendszert fejlesztő cég, amely a Forma–1 bahreini nagydíján is bemutatkozik majd szolgáltatásaival, Szijjártó Péter reményei szerint pedig ezt referenciaként használva más eseményeken is kaphat megbízást az országban. Mindezt a magyar kormány egymillió euróval, azaz mai árfolyamon több mint 393 millió forinttal támogatja.

A Festipay korábban egy kisebb összeggel támogatta az államot, a Gazdasági Versenyhivatal 700 ezer forintra bírságolta a céget. Ezt azért kapta a cég, mert ugyan vállalta, hogy átállítja a szolgáltatását és nem sugallja a felhasználóknak, hogy 10 százalék jattot kell adniuk minden vásárlásnál, de a GVH szerint a vállalásokat kisebb hiányosságokkal teljesítették.

Szijjártó egy másik magyar cég bahreini projektjéről is tárgyalt: a miniszter közlése szerint a Mol biztosíthatja majd a technológiát egyes olajmezők „hatékony, környezetkímélő kitermeléséhez”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!