Miért volt csumpi rövidgatya meg póló Szijjártón, amikor Bahreinben landolt?

2024. szeptember 4. – 16:31

frissítve

Miért volt csumpi rövidgatya meg póló Szijjártón, amikor Bahreinben landolt?
Foreign business casual – Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külügyminiszter óriásit divatdiktátorkodott kedd éjjel, amikor megérkezett Bahreinbe, méghozzá azzal, hogy a reptéren a fogadására rövidnadrágot, pólót és sportcipőt vett fel.

Ezzel öltözködésben gyakorlatilag a fogadóbizottság minden tagja alá lőtt stílusban, nagyjából a „bedobok három aperol spritzet kettő áráért, mert happy hour van”, illetve a „leugrunk vacsorázni abba az étterembe a partra, ami Google-ön 4-es átlag alatt van, de elfogadnak kártyát” mentalitásai között ingázva, de ez mit sem zavarta abban, hogy kezet rázzon, protokollfotón vonuljon. „Ma csak B betűs helyek: reggel Bukarest, délután BMW, éjszaka Bahrein” – állt a galéria képaláírásában, de még oda lehetett volna írni, hogy a gatyó még így is tart.

Szijjártó többek között azért látogatott Bahreinbe, mert a magyar FestiPay „a kormány támogatásával szoftverfejlesztő beruházást hajt végre”, azaz ők fogják majd lebonyolítani a helyi Forma–1-futam kártyás fizetéseit. Arról is megállapodtak, hogy jöhetnek bahreini diákok magyar állami ösztöndíjra. Az ezekhez készült galériákhoz a miniszter úr már protokollszettet vett fel, sehol a feliratos póló vagy a rövid farmer.

Viszont szerettük volna tudni, hogy mi indokolta azt, hogy a miniszter úr öltözködése alapján nem is Bahreinbe, inkább egy boltba ugrott el, és ezt a választ kaptuk Paczolay Máté szóvivőtől:

Az egész kérdés nonszensz. A Külügyminiszter egy hosszú éjjeli utazást követően az éjszaka közepén érkezett meg Bahreinbe. A repülőtéren nem volt politikai fogadás, így semmilyen protokoll szabály nem került megsértésre. Ami azt illeti, érkezest követően a vendéglátók közölték, hogy az előzetesen leegyeztetett programon felül, a Bahreini Királyság uralkodója is szeretné fogadni a minisztert, amely találkozóra ezekben a percekben kerül sor.

Várjuk majd az arról készült fotókat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!