Hiába beszélt arról Magyar Péter, hogy túlárazottak a szerződések, újra Balásy Gyula cégeivel kötött szerződést a Diákhitel Központ

2024. július 24. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Újra leszerződött a New Land Media és a Lounge Design cégekkel a Diákhitel Központ Zrt., írja a Hvg.hu. A Balásy Gyula érdekeltségeibe tartozó csoport és a Diákhitel Központ közötti kapcsolat nem mai, Magyar Péter februári Partizán-interjújának egyik fajsúlyos állítása az volt, hogy az egykor vezetése alatt álló zrt. túlárazott szerződéseket kötött a központi kommunikációs tendert elnyerő cégekkel. Az állami cég egyelőre nem bírálta felül a gyakorlatát, Balásy két cégével most 174 millió forintért kötött szerződést.

Az új szerződést a zrt. közzétételi listája szerint május 16-án kötötték meg, tárgyként ugyanúgy „egyéb szolgáltatást” adtak meg, mint korábban. A friss megállapodás hatálya 2025. február 28-ig tart. A megállapodás megtalálható a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 2024 második negyedéves megbízásait tartalmazó közbeszerzési hirdetményben is, eszerint a tárgy „a Diákhitel Központ Zrt. 2024. évi kommunikációs tevékenységével és médiakampányaival összefüggő komplex kommunikációs feladatok ellátása”.

A Balásy-cégek fő feladatai az alábbiak lesznek:

  • kreatív koncepcióalkotás, szövegírás és grafikai tervezés
  • nyomdai szolgáltatások
  • fotózás, videófelvétel készítés – rendezvénydokumentálás
  • film- és rádióreklám gyártása, televíziótechnika
  • marketing és dekorációs elemek gyártása
  • online ügynökségi feladatok
  • utazás, szállítás, egyéb logisztikai szolgáltatások.

A részfeladatra és a teljes közbeszerzésre is az egyedüli pályázó a New Land és a Lounge konzorciuma volt. A hirdetményből az is kiderül, hogy a Diákhitel Központnak lehetősége van további 52 millió forint értékű beszerzés végrehajtására a vállalkozóktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!