Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

2024. július 23. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen is a közeljövőben – tudta meg az atv.hu a Pénzügyminisztériumtól. „Az Európai Bizottság döntése alapján hét országgal szemben indul túlzottdeficit-eljárás, tehát ez nem csak hazánkat érinti” – erősítette meg az atvnek a tárca, aminek élén Varga Mihály áll.

A minisztérium hozzátette, hogy a tagországoknak az eljárásra nem kell azonnali intézkedésekkel reagálni, a költségvetési hiányt fokozatosan kell csökkenteni.

A pénzügyi tárca sajtóosztálya az atvnek azt írta, hogy a hiány mértéke 2024-ben 4,5 százalékos lehet, ezt jövőre 3,7 százalékra, 2026-ra pedig 3 százalék alá csökkentik majd.

Az EB június közepén jelentette be, hogy túlköltekezési eljárást indíthat, aminek az a célja, hogy az országok ne jussanak olyan helyzetbe, mint például a 2008-ban indult gazdasági válságban. Arról, hogy pontosan mit is jelent, és miért indítottak el Magyarország ellen itt írtunk részletesen.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!