Káposztásmegyeren nyithatja meg első boltját az orosz Mere

2024. július 2. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

A káposztásmegyeri bezárt Spar helyén nyithatja meg az első boltját az orosz Mere az Újpesti Hírmondó szerint. A lap értesülései alapján a helyszín már biztosnak tűnik, az új bolt az év második felében nyílhat. Arról, hogy Újpestre jöhet az első bolt, június elején a Vg.hu is írt, de a pontos helyszínről akkor még nem lehetett többet tudni.

Április elsején derült ki, hogy az orosz diszkontlánc Magyarországon is megveti a lábát, amiről Kozák Tamás, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára néhány nappal később azt nyilatkozta, azt hitte, csak áprilisi tréfa. A Mere ígérete az, hogy 20–30 százalékkal olcsóbb az Aldinál és a Lidlnél, ezt a Telex egy szerbiai üzletben tesztelte is. A Szibériából indult cég korábban már Romániától Nagy-Britanniáig nyitott boltokat Európában, bár a terjeszkedés részben az orosz–ukrán háború, részben a cég saját stratégiája miatt nem mindenhol ment zökkenőmentesen.

A Mere márkanéven működő hálózat a Torgservis nevű orosz vállalat tulajdona, 2009-ben indult. A cég egy befektető-testvérpár, a német származású orosz Szergej és Andrej Schneider tulajdona. Schneiderék kerülik a nyilvánosságot, interjúkat nem szoktak adni. A cég Oroszországban (ahol nem Mere, hanem Svetofor, vagyis közlekedési lámpa néven fut) nagyjából háromezer boltot üzemeltet, amelyek leginkább kisebb orosz városokban találhatók Szibériában és azon kívül.

A Mere már áprilisban megkezdte a terjeszkedést itthon, nettó félmillió forintos fizetésért és eladási mennyiségtől függő jutalékért keresett magyarországi beszerzési menedzsereket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!