MNB: Aki még nem kapta vissza az Apple által tévesen levont pénzt, forduljon a bankjához

2024. július 2. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Már szinte minden ügyfél visszakapta a pénzét, akiktől néhány napja az Apple rejtélyes módon levont összegeket – írja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi sajtóközleményében. Összesen 780 ezer darab tranzakció történt mintegy 2 milliárd forint értékben.

Az MNB azt javasolja az ügyfeleknek, hogy ellenőrizzék banki egyenlegüket és a tranzakciótörténetüket, ha úgy látják, mégsem kapták meg a visszatérítést, jelezzék a számlavezető bankjuknak.

Szerda délután téves levonások egész sorozata indult el azoknál, akiknek az App Store-ban regisztrált bankkártyájuk van. Az érintettek számláiról különböző összegeket vontak le anélkül, hogy bármit is vásároltak volna. Csütörtökön megpróbáltunk utánajárni az ügynek, nem jutottunk sokkal közelebb a megoldáshoz.

Hétvégén az OTP és a CIB Bank is visszautalta ügyfeleinek az Apple által tévesen levont összegeket. Múlt héten pénteken írtuk meg, hogy a nagy bankok közül az Erste saját hatáskörben már megkezdte a visszatérítést, és a Raiffeisen is olyan tájékoztatást tett közzé, mely szerint ezen a héten a szolgáltató által időközben még vissza nem térített terheléseket is meg fogja téríteni.

Az MNB tovább vizsgálja az elmúlt napok eseményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!