Az OTP és a CIB Bank is visszautalta ügyfeleinek az Apple által tévesen levont összegeket

2024. június 30. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

Sorra jelentik be a bankok, hogy visszatérítették ügyfeleiknek az összeget, amit néhány napja az Apple rejtélyes módon levont tőlük.

Szerda délután téves levonások egész sorozata indult el azoknál, akiknek az App Store-ban regisztrált bankkártyájuk van. Az érintettek számláiról különböző összegeket vontak le anélkül, hogy bármit is vásároltak volna. Csütörtökön megpróbáltunk utánajárni az ügynek, nem jutottunk sokkal közelebb a megoldáshoz.

Lehetett arra számítani, hogy a bankok hamar vissza fogják utalni a tévesen levont összegeket, miután az MNB és a Magyar Bankszövetség közleményében már megígérte, hogy minden károsult vissza fogja kapni a pénzét. A kormány is jelezte, hogy egy héten belüli kártalanítást várhatnak el a bankoktól. Az MNB szombaton közleményében az ügyfelek haladéktalan kártalanítására szólította fel a bankokat.

Az OTP Bank vasárnap délután sajtóközleményében azt írta: már gondoskodtak a tömegesen levont összegek visszatérítéséről. „Az ügyfeleknek nincs teendője, számláikon a bank automatikusan jóváírta az Apple-nél fellépett technikai probléma nyomán levont, több mint 325 ezer tételt. Az OTP Bank az ügyfeleknek vasárnap megtérített összegek szolgáltatók közötti elszámolását a továbbiakban az Apple-lel rendezi” – írták közleményükben.

A CIB Bank vasárnapi közleményében azt írta: „Az Apple alkalmazásboltjának technikai hibája miatt bekövetkezett téves terhelések rendezése lezárult, az érintett tételek jóváírása megtörtént.”

A Gránit Bank is visszautalta ügyfeleinek a téves levonásokat. Vasárnapi közleményükben azt írták: a banknak a Bankszövetség és a kártyatársaságok mellett az Apple-lel is folyamatos volt a kapcsolata.

Pénteken írtuk meg, hogy a nagy bankok közül az Erste saját hatáskörben már megkezdte a visszatérítést, és a Raiffeisen is olyan tájékoztatást tett közzé, mely szerint jövő héten a szolgáltató által időközben még vissza nem térített terheléseket is meg fogja téríteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!