Arccal és névvel nyilatkozott egy magát strómannak nevező nő, akin 300 milliót követelnek a hatóságok

2024. június 5. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

Tasó László fideszes képviselő unokaöccse, Tasó János két, milliárdos forgalmú cége dőlt be az utóbbi években, a 444 szerint a NAV vizsgálatot indított a két társaság, a T+C Company és a Truck-Food vezetőinek felelősségének ügyében.

Az oldalnak az ügyben érintett, a Truck-Foodot csak névlegesen vezető Bodnár Fanni arccal, videóban nyilatkozott a részletekről, aki szerint magáról a kifejezésről, hogy stróman, a nyomozótól hallott először.

Bodnár Fannin egy 25 milliós Széchenyi hitel mellett összesen 300 milliót követelnek a hatóságok. „Nem akarok beletörődni, hogy nekem ezt vissza kell fizetnem. Van már két gyerekem, én azért akarok felkelni reggel, és elmenni dolgozni, hogy nekik keressem a pénzt, a családomért akarok élni, nem más hitelét finanszírozgatni. Nem vagyok hajlandó ezzel kibékülni” – mondja a videóban Bodnár Fanni.

Bodnár Fanni még 2014-ben kezdett el dolgozni a nyíradonyi polgármesteri hivatalban, ahol megismerkedett a Nyíradonyi Vagyonkezelő Kft. pénzügyi irodavezetőjével, Czifra Erzsébettel. Később Czifra az akkori férjével, Tasó Jánossal közös vállalkozásába, a T+C Companyba csábította át adminisztrátornak Bodnár Fannit.

A T+C-nek már az első teljes évében, 2015-ben 662 milliós árbevétele volt, majd 2019-ben már meghaladta az egymilliárdot, köszönhetően a Tasó László választókerületében elnyert pályázatoknak, amelyek főleg útépítésekre, később magasépítésekre vonatkoztak.

Bodnárt később arra beszélték rá, hogy segítsen a házaspár Truck-Food nevű alvó cégének felfuttatásában. A közbeszerzéseken elindított cégben Bodnárnak a
a kitöltetlen készpénzfelvételi bizonylatokat kellett aláírnia, a strómanként használt nő elmondása szerint még ekkor is teljesen megbízott Czifra Erzsébetben.

A T+C Company és a Truck-Food néha egyszerre indult közbeszerzési pályázatokon, és olyan is előfordult, hogy a Truck-Food a város vagyonkezelőjével kötött szerződést, aminek Czifra Erzsébet volt a pénzügyi vezetője.

A cégekben akkor kezdtek problémák jelentkezni, amikor Tasó és Czifra elváltak, és Tasó János vitte tovább az ügyeket. A Truck-Food például súlyosan eladósodott, és erről Bodnár Fanni már csak az adónyomozóktól értesült. Bodnár a 444 videójában arról beszélt, hogy volt olyan munkája a cégeknek, amit azért kellett elvállalni, mert azt a Nagy Sas néven emlegetett Tasó László úgy rendelte. A fideszes képviselőnek Bodnár szerint nem lehetett elárulni semmilyen problémát, így arról is hallgatnia kellett, hogy például vállalkozók nincsenek kifizetve bizonyos projekteknél.

2023 őszén végül kommandósok kíséretében tartottak házkutatást Bodnár Fanninál, és tudomása szerint Tasó Jánosnál és Czifra Erzsébetnél is. Utóbbival egy boltban találkozott is, de a nő „átnézett rajta”.

A T+C Company és a Truck-Food jelenleg felszámolás alatt áll. A 444 megkereste a NAV-ot is, de a hatóság szerint nincs nyilvánosságra hozható információjuk. A lap elérte Czifra Erzsébetet, de ő nem akart nyilatkozni. Tasó Jánost a 444 nem érte el. A lap szerint a NAV-vizsgálat során Czifra és Tasó is azt mondta, hogy Bodnár Fanni volt a valódi tulajdonos, ők pedig tanácsot adtak neki, ingyen.

Tasó László ellen korábban az Integritás Hatóság is eljárást indított a magánerdejébe uniós forrásból építtetett lombkoronasétány miatt. Tasó László akkor azt nyilatkozta, hogy a koncepciós eljárások hangulatára emlékezteti az Integritás Hatóság jelentése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!