Európai szintű elektromosautó-vásárlást ösztönző programon dolgozik a magyar kormány

2024. május 21. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Elektromos meghajtású autók vásárlását ösztönző programra tesz európai javaslatot a magyar kormány – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy keddi sajtóeseményen.

Az Index beszámolója szerint a miniszter azt mondta, a magyar kormány egy új, európai szintű akcióterv keretében elektromosautó-vásárlást ösztönző programokra akar javaslatot tenni, amiből ígérete szerint a vállalatok és a háztartások is profitálni tudnának. „A program az új járművekre is kiterjed, illetve használt járművek esetén is az ösztönzésben vagyunk érdekeltek, valamint az akkumulátor újrafeldolgozására is fókuszálunk” – tette hozzá Nagy Márton.

Az akciótervet július elején mutatják be, és a Versenyképességi Tanács július 8-i ülésén fogják ismertetni a többi uniós tagállammal.

„Az elektromosautó-gyártás fejlesztése nem véletlen, világosan és egyértelműen kell fogalmaznunk: az elektromos autózás jelenti Európa jövőjét, meghatározó szerepe lesz az innovatív megoldásoknak, valamint a nemzetközi együttműködésnek” – mondta Nagy, hozzátéve, hogy butaságnak tartja az iparágat érintő uniós büntetővámokat.

A keddi eseményen együttműködési nyilatkozatot írt alá a győri Széchenyi István Egyetem, a cserélhető akkumulátoros technológiájáról híres kínai autós startup, a Nio európai vállalata, valamint a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!