Nagy Márton délután bejelentést tesz az üzemanyagokról

2024. május 8. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetgazdasági miniszter délután három órakor doorstep sajtótájékoztatót tart a magyarországi üzemanyagárakkal kapcsolatos döntésekről – írja a Portfolio a lapnak küldött meghívó alapján.

Egy ideje ismét téma az üzemanyagárstop kérdése, amit Nagy Márton lengetett be április végén. Akkor azt mondta, hogy a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat a lehető legrövidebb időn belül, „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz”. Ha ez nem történik meg két héten belül, „a kormány újra megtárgyalja a szabályozási eszközök bevezetésének lehetőségét, és lépni fog”. Ez a két hét telt le most.

Nagy Márton előzőleg is beszélt arról, hogy nincs kizárva egy újabb üzemanyagárstop, egy másik sajtóeseményen pedig azt mondta, javasolni fogja, hogy a kormány avatkozzon be az árakba. A Mol azután többször is csökkentette az árakat, és közölték, hogy hetente többször is változtathatnak az üzemanyagok nagykereskedelmi árán.

A magyar benzin- és dízelárak a régióban valóban magasnak számítanak, bár az EU egészében már nem annyira, tehát drága a benzin, de még drágább lesz, cikkünkből kiderül az is, hogy miért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!