Amerika után Európában is árat csökkent a Tesla

2024. április 22. – 04:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok és Kína után Európában, a Közel-Keleten és Afrikában is csökkenti bizonyos modelljeinek árát a Tesla – jelentették be vasárnap egy sajtótájékoztatón, amelyről a Reuters számolt be. Azt, hogy Magyarországon ez mekkora árcsökkenést jelent, egyelőre nem lehet tudni.

A Tesla még pénteken jelentette be, hogy az Egyesült Államokban 2000 dollárral (körülbelül 740 ezer forint) csökkentik az Y, az X és az S modellek árát. A Model 3 és a Cybertruck árát viszont nem változtatták meg.

Ezzel párhuzamosan bejelentették, hogy májustól jelen formájában megszűnik az ajánlási programjuk, amiben a Tesla-tulajdonosok kedvezményeket kapnak, ha új vevőket húznak be, vagy maguk is vesznek egy új Teslát. Ez Magyarországot is érinti, hiszen ez a rendszer az egész világon hasonlóan működött. Elon Musk szerint néhány hónap múlva egy új ajánlási rendszert vezetnek be – írja a villanyautosok.hu.

Vasárnap aztán kiderült, hogy Kínában a Model 3 árát csökkentik, majd később bejelentették, hogy az Németországban is 2000 euróval kevesebbe fog kerülni. Németországban mostantól a hivatalos ár 40 990 euró, ami 16,1 millió forintnak felel meg. A Tesla egy szóvivője szerint Európa többi országában, a Közel-Keleten és Afrikában is csökkentették bizonyos modellek árát.

Az olcsósítás azután érkezett, hogy április közepén kiszivárgott Elon Musk levele, amely szerint 14 ezer Tesla-dolgozót rúg ki, ami a cég összes munkatársának több mint 10 százaléka. Musk szerint erre a vállalaton belüli termelékenység növelése miatt van szükség.

Később bejelentették, hogy szinte az összes Cybertruckot visszahívják, mert a gázpedáljuk néha beragad a padlóba. A Cybertruck több gyerekbetegséggel is küzd. Már a 2019-es demó közben betört a törhetetlennek mondott ablaka, rozsdásodik, kifejezetten rosszul bírja a madárürüléket és a szétkenődő bogarakat, és a héten kiderült, hogy néhány esetben az autómosó is komoly problémákat tud okozni.

A Teslának egyre komolyabb kihívói akadnak a kínai elektromosautó-gyártók között, legnagyobb riválisuk a Magyarországon is terjeszkedő BYD.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!