Jeff Bezos lenyomta Elon Muskot, újra ő a világ leggazdagabb embere

2024. március 5. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét Jeff Bezos, az Amazon alapítója a világ leggazdagabb embere a Bloomberg Billionaires Index szerint. Bezos nettó vagyonát jelenleg 200,3 milliárd dollárra becsülik, amivel megelőzte a Tesla-vezér Elon Muskot a leggazdagabb embereket rangsoroló listán. Hétfőn a Tesla részvényei több mint 7 százalékot zuhantak, ami meglátszik Musk vagyonán, amit most 197,7 milliárd dollárra becsülnek.

Több mint kilenc hónap után először fordult elő, hogy nem Musk áll a Bloomberg listája élén.

Míg az Amazon részvényei 2022 vége óta megduplázták az értéküket, és közel vannak az abszolút csúcshoz, addig a Tesla-részvények értéke a 2021-es csúcshoz képest mintegy 50 százalékkal csökkent. Az elektromosautó-gyártó számára rossz hír volt hétfőn, hogy az előzetes adatok szerint a sanghaji gyárukban a termelése több mint egy éve nem látott alacsony szintre esett. Emellett egy bírósági ítélet is sújtja Muskot, ami megakadályozza, hogy 55,8 milliárd dollárt vegyen ki a Teslából.

Az Amazon eközben a koronavírus-világjárvány kezdete óta a legjobb online értékesítési növekedésen van túl. Bezos vagyonának túlnyomó többsége az Amazonban lévő 9 százalékos részesedéséből származik, amivel ő a vállalat legnagyobb részvényese.

Bezos már korábban is állt a Bloomberg-lista élén: 2017-ben a Microsoft társalapítóját, Bill Gatest taszította le az első helyről. Aztán a Tesla-részvények hatalmas felfutásával 2021-ben Musk lett a világ leggazdagabb embere, és Bezos jócskán lemaradt tőle. Egészen mostanáig.

A lista harmadik helyén a 74 éves Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxuscikkgyártójának, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonnak az elnöke áll. Az ő vagyonát jelenleg 197,5 milliárd dollárra becsülik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!