Hatmilliárd dollárt kérnek az ügyvédek, akik miatt Elon Musk nem vehet ki dollármilliárdokat a Teslából

2024. március 3. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

Hatmilliárd dolláros kompenzációt kértek a Teslától azok az ügyvédek, akik még januárban meggyőztek egy delaware-i bírót annak megakadályozásáról, hogy Elon Musk 55,8 milliárd dollárral kompenzálja saját magát a Tesla részvényeiből – írja a Reuters.

Az ügyvédek beadványukban közölték, tisztában vannak azzal, hogy korábban sosem látott összegről van szó, és azt is hozzátették, hogy ez az összeg 288 888 dolláros órabért jelent. Az ügyvédek Tesla részvényekben szeretnék megkapni a pénzt, ez nagyjából 29 millió részvényt jelent. Musk X-en (korábban Twitter) a Reuters címét átköltve úgy kommentálta a hírt, hogy „6 milliárd dollárt akarnak az ügyvédek, akik a Tesla megkárosításán kívül nem csináltak semmit”.

Az egész ügy még 2018-ban kezdődött, amikor egy Richard Tornetta nevű, kilenc Tesla részvénnyel rendelkező fickó úgy döntött, hogy bepereli Elon Muskot, mert túlzónak érezte a Musknak megítélt fizetési csomagot. Január 30-án aztán egy bíró úgy ítélte meg, hogy az valóban túlzó volt, és csak azért lett megszavazva, mert az igazgatóságnak lényegében meg volt kötve a keze. A bíró abba is belekötött, hogy a Tesla hogyan kommunikálta a csomagot, és végül elkaszálta az egészet.

A beadvány szerint ezzel 266 millió Tesla részvény vándorol vissza a céghez, Tornetta ügyvédei pedig pontosan emiatt érzik úgy, hogy indokolt a történelmi számla, amit benyújtottak a Teslának. Mint írták, ezzel a megoldással abból kapnának kompenzációt, amit éppen ők juttattak vissza a céghez, méghozzá úgy, hogy közben a Teslának egy cent készpénzt sem kellene kifizetnie a jogi hercehurca miatt. Musk természetesen fellebbezhet még az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!