Nemcsak magyar, hanem vietnámi, kirgiz és ukrán dolgozókat is elküldtek a salgótarjáni akkuipari gyárból

2024. január 17. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nemcsak magyar, hanem vietnámi, kirgiz és ukrán dolgozókat is elbocsátottak a salgótarjáni Bumchun üzeméből – derült ki a dél-koreai cég szerdai közleményéből.

Korábban a 24.hu arról írt, hogy kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat az akkuipari gyártótól. Erre a hírre reagálva a Bumchun Precision Hungary Kft. azt közölte, hogy a növekvő munkaerőigény miatt 2023 márciusától harmadik országbeli munkatársakat is foglalkoztattak minősített kölcsönző cégeken keresztül.

„A tavaly év végi szabadságolásokból, betegségből adódó hiányzások miatt megnövekedett létszámigény jelentkezett, melyet munkaerő-kölcsönző cégek munkatársainak bevonásával kezeltünk a szükséges termelési volumen fenntartása érdekében. Mindemellett az autóiparban tapasztalható megtorpanás az általunk gyártott termék iránti keresletet is érinti, megrendelésünk más járműipari beszállítókhoz hasonlóan nem növekedett, így átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére kényszerültünk.

Az elmúlt hetekben kilépő dolgozók közül valamennyi belső alkalmazott saját elhatározásból vagy közös megegyezéssel hagyta el cégünket. A bérelt munkatársak közül a koreai vezetés a további feladatok végzésére a megbízható, jobban teljesítő munkaerőt tartotta meg. A kiléptetett bérelt dolgozók között magyar, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs egyaránt szerepel”

– írták a Telexhez eljuttatott közleményükben. Hozzátették, hogy jelenleg 742 főt foglalkoztatnak az üzemben, döntő hányaduk magyar, Salgótarjánban vagy a környéken élő munkatárs. Állításuk szerint a magyar állam felé tett vállalásukat a foglalkoztatás tekintetében jelentősen túl is teljesítik.

Arról is írtak, hogy újabb beruházásokat terveznek a már megvásárolt szomszédos ingatlanon, ahol további munkahelyeket akarnak teremteni. „Alapelvünk, hogy a cégünknél közvetlenül foglalkoztatott magyar dolgozók számát növeljük a lehető legnagyobb mértékben. A későbbiekben is törekszünk a helyiek számára biztosítani új munkahelyeket, hozzájárulva Salgótarján és térsége fejlődéséhez, az itt élők boldogulásához” – írták.

Az akkumulátorcellákhoz való fedlapok gyártásával foglalkozó Bumchun 2020-ban kezdte meg a gyártást a salgótarjáni ipari parkban 55 fős létszámmal. A dolgozóik száma azóta több mint tizenháromszorosára nőtt, és mára Nógrád vármegye egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!